Indlæser Begivenheder

Alle begivenheder | Lokalekalender

Bæredygtig have

13. april Kl. 19:00 20:30

Foredraget er en del af en foredragsrække, hvor vi med støtte fra CP Aps sætter fokus på bæredygtighed. Til foredraget serveres kaffe/the og lidt sødt. Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning vil vi gerne modtage tilmeldingen.

7 lette ting, der gør din have mere bæredygtig.

Mød Astrid Sandmark fra Selvsået, som giver dig 7 konkrete bud på tiltag, der gør din have mere bæredygtig og som du kan sætte i gang på en lørdag. Nogle af tiltagene sparer dig endda for arbejde.

Men hvorfor vi skal se på haven når vi taler om bæredygtighed?
Hvis du ser et luftfoto af Viby kan du se, at måske 50% af byens areal er haver. Derfor kan vi faktisk som by gøre en reel bæredygtighedsforskel, hvis alle byens haver blev (bare lidt) mere bæredygtige.
Mange små tiltag kan tilsammen gøre en forskel. Så det kan godt være at dine 700km2 have ikke fylder meget i det samlede billede, men det er et bidrag, der både gør en forskel og som kan inspirere andre.

Hvor skal man starte?
Et bud er at starte der, hvor det er nemt. Små forandringer, der faktisk bliver udført, er bedre end store forkromede planer, der måske først sker om flere år (eller måske aldrig).
Første skridt er at deltage i foredraget her og så vælge 1 af de 7 tiltag som du vil gøre i løbet af foråret. Og tag gerne din nabo med.

Om foredragsholderen:
Astrid er vokset om i en stor selvforsyningshave og har altid haft jord under neglene. Siden 2016 har hun boet i Viby, hvor hun har omdannet en almindelig villahave til en økohave, der forsyner familien med grøntsager, bær og frugt store dele af året. Samtidig går Astrid meget op i genbrug og bæredygtighed, hvilket selvfølgelig også kommer til udtryk i hendes tilgang til haver.
I foråret 2021 startede hun markedshaven Selvsået, hvor hun dyrker og sælger grønt til lokalområdet og laver foredrag, kurser og haveevents.

Cosmos drives i et samarbejde mellem Roskilde Bibliotekerne og foreningen KulturCosmos. Dette arrangement præsenteres i fællesskab.

Gratis
Søndergade 11
Viby Sj., 4130 Danmark