Indlæser Begivenheder

Alle begivenheder | Lokalekalender

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fernisering: Fra bog til billede

5. februar Kl. 13:00 14:00

BilledCosmos afholder fernisering på udstillingen ”Fra bog til billede”. Udstillingen kan ses i Cosmos i Cafeen og Værkstedet frem til 1. april, hvorefter der kommer nyt på væggene.

Kirsten Vestager Bruun, der er medlem af BilledCosmos, har givet ideen til udstillingen ”Fra Bog til Billede” og kommer her med sin uddybning:

”Inspiration til et billedes motiv kan hentes mange steder. I denne forbindelse kommer inspirationen fra litteraturen, fra en tekst man har læst eller lyttet til.

Nogle bøger har jo illustrationer, der fremhæver dele af tekstens indhold. Somme tider tales der i billeder, ikke mindst i digte. Jesus talte i lignelser. Billedtale. Og så kan man jo tegne eller male disse billeder. 

Det er personligt at male. Det er malerens personlige tolkning, der skaber billedet, bestemmer valget af format, farver, stil.

Når et billede er malet, skal det (helst) kunne stå selv, altså klare sig uden titel eller tekst. 

Ord har en kraft, der er stærkere end billeder – måske fordi vi bruger ord, når vi taler sammen – og ja læser og lytter. Ord trumfer billeder og er med til at påvirke opfattelsen af selve billedet.”

Så billederne på udstillingen vil ikke være fulgt af forklarende ord. De taler for sig selv.

Gratis
Søndergade 11
Viby Sj., 4130 Danmark