Indlæser Begivenheder

Alle begivenheder | Lokalekalender

Viby Folkefest 2023

10. juni Kl. 10:00 14:00

Viby Folkefest er blevet en tilbagevende begivenhed, som siden starten har haft deltagelse som formål. I år kaster vi os over et emne, der altid har været aktuelt, men tydeligheden af det bliver større og større for hver dag, der går, nemlig vores klima. Vi vil gerne bruge vores deltagende format til at fokusere på klima på en måde, som giver frit spil for nysgerrighed og kreativitet.

Programmet…

… byder på mange spændende aktiviteter. Vanen tro får vi besøg af Hannes Klodseri, hvor der af farvesorteret Lego kan bygges alt fra vindmøller til nye opfindelser. Peder Syv salen bliver omdannet til et klima- og energilaboratorium, hvor det er ENERGI & VAND science center, som er rykket ud til os i dagens anledning og inviterer nysgerrige børn og voksne til at gå på udforskning. I Værkstedet kan arbejdes med spændende materialer, hvor du hos BilledCosmos kan lave klimabilleder og vindmøller og hvor UdeCosmos hjælper med at lave drager. Udendørs kan vejret nydes ved bålfade med ristning af skumfiduser og BørneCosmos har inviteret Pangea Park med et show kl. 11, hvor de medbringer flere af deres dyr, herunder slanger, skildpadder, en krokodille, papegøje og ugle. Børnebibliotekarerne har sørget for en klimaskattejagt, Café Cosmos byder på lækkerier og forfriskninger, og vi har fået lov til at låne arkivarens værktøjskasse, som nysgerrige fingre kan kigge nærmere på.

Arrangementet er gratis takket være donationer fra Nordea Fonden og Roskilde Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg.

Cosmos drives i et samarbejde mellem Roskilde Bibliotekerne og foreningen KulturCosmos. Dette arrangement præsenteres i fællesskab med Roskilde Kommunes afdeling for byplanlægning.

Gratis
Søndergade 11
Viby Sj., 4130