Indlæser Begivenheder

Alle begivenheder | Lokalekalender

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Strik i Cosmos

27. januar Kl. 10:00 16:00

Vi gentager successen fra sidste år med foredrag, workshops, markedsstande og de frivillige i caféen finder på noget ekstra lækkert til dagen.

Det er med stor glæde, at vi i år kan præsentere programmet, som du finder nedenfor.

Indgang til selve arrangementet er gratis. Foredrag og udvalgte workshops kræver køb af billet.

Billetsalget åbner søndag den 1. oktober 2024 kl. 8.00.

Strikkecafé

Café Cosmos holder åbent med et varieret udbud til den lette sult og den søde tand.

Caféområdet er udvidet til hele salen, hvor her vil være god plads til hyggesnak over strikkepindene.

Strikkebøger og magasiner

Bibliotekaren sørger for et lækkert udvalg af bøger og magasiner til rådighed på dagen og til at låne med hjem. Der vil også være mulighed for at høre nærmere om forskellige onlinemagasiner.

Markedsstande

Kl. 10-16

Der vil være et udvalg af markedsstande, hvor du kan handle lækre garne og forskelligt tilbehør.

Albert’s musikalske strikkefortællinger

Kl. 14-15.30 i Peder Syv salen (få pladser tilbage)

Vi skal strikke i takt med Albert’s musikalske strikkefortællinger, når han igennem en udforskning af strikke- og musikfilosofier vil tale om kunsten at elske sig selv.

For Albert Reinholdt er der ikke langt fra strik til musik – der er mange elementer, der går igen de to fag imellem, og han vil her fortælle om improvisationsstrik og dets meditative og refleksive kvaliteter.

Forvent en underholdende og inspirerede oplevelse, når Albert med en humoristisk tilgang vil fortælle røverhistorier om at strikke på danseklubberne på Cuba, det at indse sine privilegier og at ‘bære sine fejl’ og ikke mindst spille flotte melodier på sin kontrabas.

Strømpestrik med Jytte Pallisgaard

Kl. 10-13 (udsolgt)

På workshoppen kan du lære at strikke strømper med en fantastisk pasform, der ovenikøbet ser rigtig godt ud.

Vi skal strikke hælen på en mini strømpe og hvis vi kan nå det, en tå også på en mini strømpe. 
Vi når at afprøve:
•    En sikker metode til at undgå huller, når man strikker masker op langs hælflappen
•    Nye vendemasker 
•    En trekantet hæl 
•    Hvis vi når det, tyrkisk opslagning
•    Samt højre- og venstre udtagning

Strømpen bliver strikket med teknikken Magic-loop. 
Medbring strømpegarn og rundpinde størrelse 2½ mm 80 cm lang.

Italiensk opslagning og aflukning med Lise Kamstrup

Kl. 10-13 (udsolgt)

Italiensk opslagning giver en flot finish med en usynlig opslagskant, når du strikker. Italiensk opslagning er fremragende til strikkeprojekter, hvor opslaget er meget synligt såsom sokker, ærmer eller halskanter. Italiensk opslag giver en elastisk opslagskant, så du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt din ribkant bliver for stram.

Italiensk aflukning er modparten til italiensk opslagning og giver den samme flotte afrundede kant i rib. Metoden er en fremragende aflukning til alle ribkanter. Kanten bliver fint afrundet, og det ser ud, som om maskerne fortsætter over kanten uden en egentlig aflukningskant.

Vævestrik med Karen Ditte

Kl. 10-13 (udsolgt)

Vævestrik er en metode hvor man arbejder med flere farver i et mønster, men kun strikker med en farve af gangen. En ganske fifi metode og sjovt at lære. Workshoppen vil være en blanding af undervisning og afprøvning af et ca 4-5 teknikker i løbet af workshoppen. Jeg kobler undervejs lidt teori og inspiration til at bruge de forskellige metoder i forskellige former for strik. Deltagerne vil desuden modtage et lille kompendium med forskellige vævestrikmetoder som vi skal afprøve sammen.

Børnestrik

Kl. 10-16 i biblioteket

Børnestrik foregår ved bibliotekets kreabord. Det kræver ikke tilmelding og vil være som drop-in. Det er gratis at deltage, og der vil være materialer til rådighed.

Begynderstrik

Kl. 10-14 i Medielab

I år har vi samlet strikkeværterne i det samme lokale, så de er nemme at finde, og der kan være ro til fordybelse. Du medbringer som udgangspunkt dit eget strikkeprojekt, evt. indkøbt fra én af standene. Vi stiller også materialer til rådighed i begrænset omfang.

Cosmos drives i et samarbejde mellem Roskilde Bibliotekerne og KulturCosmos. Dette arrangement præsenteres i et samarbejde.

Gratis
Søndergade 11
Viby Sj., 4130