Udstillinger

Fra bog til billede

BilledCosmos, der er en del af KulturCosmos, har holdt sin første fernisering efter flytningen fra Søndergade 13 til Søndergade 11. Udstillingen ”Fra Bog til Billede” kan ses i CaféCosmos og i Værkstedet frem til 1. april, hvorefter der kommer nyt på væggene.

Kirsten Vestager Bruun, der er medlem af BilledCosmos, har givet ideen til udstillingen ”Fra Bog til Billede”:

”Inspiration til et billedes motiv kan hentes mange steder. I denne forbindelse kommer inspirationen fra litteraturen, fra en tekst man har læst eller lyttet til.

Nogle bøger har illustrationer, der fremhæver dele af tekstens indhold. Somme tider tales der i billeder, ikke mindst i digte. Jesus talte i lignelser. Billedtale. Og så kan man jo tegne eller male disse billeder. 

Det er malerens personlige tolkning, der skaber billedet, bestemmer valget af format, farver, stil. Når et billede er malet, skal det (helst) kunne stå selv, altså klare sig uden titel eller tekst. Ord har en kraft, der er stærkere end billeder – måske fordi vi bruger ord, når vi taler sammen – og læser og lytter. Ord trumfer billeder og er med til at påvirke opfattelsen af selve billedet.”

Så billederne på udstillingen vil ikke være fulgt af forklarende ord. De taler for sig selv. Ellers må man spørge den enkelte billedmager, hvilken bog, der har givet inspirationen.

BilledCosmos medlemmer er i Værkstedet i Cosmos lørdag kl.11-14 og tirsdag kl. 13-17.

Billedtekster

Kisser Weber-Hansens billede

Birthe Gottliebs billede

Susanne Skrivers billede