Udstillinger

Væv En Bog

Corona lukkede bibliotekerne, men så vævede folk selv deres bøger
Biblioteket var lukket for lånerne i månedsvis. Man kunne ikke længere komme ind, og selv finde noget på reolerne, men så startede projektet ”Væv en bog”.
Rigtig mange tog imod udfordringen, og vævede deres egne personlige fortolkninger af litteraturen. Værkerne er nu afsted på en stor omrejsende udstilling i hele Danmark.
142 vævede bøger Det hele endte med, at der blev indleveret 142 vævede værker. Og de er alle, hver især, et lille fantastisk visuelt udtryk. De fortæller historien om de mange personlige inspirationer og om kærligheden til bøgerne. Der er både dem der illustrerer en helt speciel bogs særlige mønster eller farver og motiver på forside og omslag. Og der er dem der har vævet og visualiseret bogens indhold eller historie, og gennem tråd og garn udtrykt, hvad den betyder for dem. Alt sammen bliver nu tilgængeligt, når de vævede værker udstilles.

Vandreudstillingen Væv En Bog er støttet af Nordeafondens Lokalpulje og Bispebjerg Bydelspulje og er blevet til på initiativ fra Biblioteket på Rentemestervej.

KAOS

På cafevæggen i Cosmos hænger der en række malerier fra BilledCosmos-udstillingen KAOS. Flere af billederne kan ses inde i Værkstedet. Øverst på hylden bag den blå bardisk står en lille skulptur, som også er en del af kaosudstillingen. 

I mytologien er kaos det modsatte af kosmos. Men “Kaos er nødvendigt for at kosmos ikke skal stivne” er konklusionen i en artikel, som Kirsten Vestager, medlem af BilledCosmos, har skrevet som inspiration til medlemmerne, før de gik i gang med billederne. Artiklen findes i Værkstedet.