KulturCosmos

KulturCosmos er en forening med omkring 50 frivillige, der skaber kulturaktiviteter i COSMOS, Søndergade 11, 4130 Viby Sjælland.

Vi har været med til at planlægge Cosmos, og vi er som frivillige med til at fylde liv og aktivitet i huset midt i Viby: Vi driver CaféCosmos, arrangerer musik, har madklub og fællesspisning for børnefamilier, står for Åbent Værksted om lørdagen og meget mere. Du kan se vores – og alle de andre spændende Cosmos-arrangementer ved at klikke på program

Sådan bliver du medlem af KulturCosmos

En forening har brug for medlemmer. Vi vil meget gerne have dig med i vores fællesskab, så støt os ved at blive medlem af KulturCosmos

Det koster årligt:

 • 150 kr. for medlemmer i alderen 25+  
 • 50 kr. for medlemmer i alderen 0-24 år

Pr. 1. december og frem til generalforsamlingen er der halv pris

Betaling kan ske på 3 måder:

 1. Køb Billet via Place2Book  (bemærk, at der tillægges et billetgebyr og et administrationsgebyr ved køb via Place2Book)
 2. Overfør penge til vores bankkonto i Arbejdernes Landsbank: Registreringsnummer 5396 – Kontonummer 0243766
 3. Betal i CaféCosmos, som har åbent mandag-torsdag kl. 13-17 og lørdag kl. 11-14. Her kan du også hente et medlemskort.

Ved tilmelding bedes du oplyse dit navn, e-mail og adresse

Som medlem af KulturCosmos kan du:

 • Deltage i foreningens faste aktiviteter/værksteder/grupper
 • Blive frivillig og være med til at afholde arrangementer og starte nye aktiviteter/grupper op
 • Deltage i CosmosGrydens fællesspisninger
 • Købe “medlemskaffe” til 5 kr. i CaféCosmos
 • Få indflydelse på den årlige generalforsamling, der afholdes inden udgangen af marts.
 • Stille op til bestyrelsen på generalforsamlingen

Hvis du har spørgsmål om foreningen eller hvis du vil være med på holdet af frivillige, kan du skrive til formand for KulturCosmos, Rita Thorsen. rita@kulturcosmos.dk eller til kasserer Gurli Rasmussen. Gurli@kulturcosmos.dk Hvem der ellers er med i bestyrelsen for KulturCosmos kan du læse om her: Bestyrelse

Grupper under KulturCosmos-paraplyen

KulturCosmos har under sin paraply en lang række grupper, der tager initiativer og skaber aktiviteter i og uden for huset. Læs om dem her og se, hvem der er tovholder for de enkelte grupper. Måske vil du også være med.

KulturCosmos og musikken

Disse grupper står for booking af foreningens musiktilbud:

Tæt på de kendte danske navne

(3. musikformat)

Scenen i Peder Syv salen er et hyggeliget spillested, hvor artisten/bandet får mulighed for at komme tæt på sit publikum og omvendt.

Tovholder Anders Lawaetz.  anders@kulturcosmos.dk

5-6 koncerter årligt. Se program

Det skæve og det folkelige

(4.musikformat)

KulturCosmos søger at tilbyde koncertoplevelser lidt ud over det sædvanlige. Nogle gange i kombination med mad og fællesskab, andre gange ved smalle genrer eller artister, som udforsker afkrogene af deres musikalitet.

Tovholder Anne Dorte Stagstedannedorte@kulturcosmos.dk

4-5 koncerter årligt. Se Program

Viby JazzDays

I samarbejde med Viby Musikforening

Tovholder Rita ThorsenRita@kulturcosmos.dk

VibyJazzDays arrangerer 3-4 udendørs sommerkoncerter med støtte fra Roskilde Kommunes Kultur og Idrætspulje. Se Program

Film, StandUp og bøger

Firserfilm, flæskesvær og flaskeøl

Tovholder Tommy Krabbe  tommy@kulturcosmos.dk

Vi ser film søndag aften og hygger os sammen. Se begivenheder på program

Comedyklubben

præsenterer Stand Up kunstnere på scenen i Peder Syv salen. Caroline Stokholm Clemmensen, daglig leder af Cosmos, står for booking.  carolinesc@roskilde.dk Se begivenheder på program, hvor der også kan købes billet.

Læsegrupper

KulturCosmos har to læsegrupper. Vi mødes ca. hver anden måned og taler om den bog, som vi er blevet enige om. Hvert møde varer ca. 1 1/2 – 2 timer.

Hvis du vil være med, så kontakt Gurli Rasmussen. Gurli@kulturcosmos.dk

Mad og drikke

CaféCosmos

Tovholder Rita Thorsenrita@kulturcosmos.dk

CaféCosmos drives af frivillige fra KulturCosmos. Her er mulighed for at købe drikkevarer og lidt godt at spise. Caféen er et hyggeligt sted midt i byen, hvor du kan mødes og få en god snak med venner og bekendte.  Vi holder åbent mandag-torsdag kl.13-17 og om lørdagen kl. 11-14.

Du kan ringe til CaféCosmos på tlf. 40604130 i cafetiden.

Hvis du har lyst til at være med på cafeholdet, så kontakt Rita.

BørneCosmos

fællesspisning for børnefamilier

Tovholder Lisbeth Lyngsielisbeth@kulturcosmos.dk

Vi holder fællesspisning i Peder Syv Salen cirka en gang om måneden fra kl.17 – på forskellige ugedage. Her er plads for både små børn, forældre og bedsteforældre. Du kan købe billet ved at klikke på begivenheden på Program

CosmosGryden

Tovholder Hannes Havsteinhannes@kulturcosmos.dk

Madklub for medlemmer af KulturCosmos. Vi spiser sammen midt på dagen (ca 12.30) som regel den anden fredag i måneden. Alle hjælper til, enten med borddækning, oprydning eller forberedelse af maden, hvis vi laver den selv.

CosmosGryden bliver ca. 2 uger inden en fællesspisning slået op som en begivenhed på Facebookgruppen CosmosGryden, hvor du kan se, hvad menuen bliver og hvad det koster at deltage. Her står også, hvordan du kan betale for at være med.

Tilmeldingen sker på hjemmesiden vorescosmos.dk

Klik på CosmosGryden i programmet og klik derefter på tilmeld og udfylde derefter dine oplysninger.

Fantasi og håndkraft

BilledCosmos

Tovholder Brit Rasmussen.  brit@kulturcosmos.dk

Vi interesserer os på forskellig vis for at skabe billedkunst

Tirsdage kl. 13 – 17 er Værkstedet vores. Du er altid velkommen, når vi er der. Lørdage kl. 11-14 holder vi “Åbent værksted” med et tema eller en teknik, som alle kan være med til at afprøve.

Vi arrangerer også skiftende udstillinger i Cosmos, og vi tilbyder aften workshops, hvor medlemmer af BilledCosmos er igangsættere.

Workshops og lørdagstemaer annonceres på Facebooksiden Vorescosmos, på hjemmesiden www.kulturcosmos.dk og på Facebookgruppen 4130 Viby Sj.

CreaCafé

Tovholder Dorthe Taanning-Rasmussendorthe@kulturcosmos.dk

Creacafeen er et hyggeligt og kreativt forum, hvor vi strikker og hækler m.m. og inspirerer hinanden. Vi mødes tirsdage i lige uger kl. 15-17 og torsdag i ulige uger kl. 19-21.

Alle er velkomne. Man deltager, når man har tid og lyst.

Strikkesalon

Tovholder Susanne Mortensen susanne@kulturcosmos.dk

CaféCosmos holder strikkesalon den første onsdag i måneden, hvor det er muligt at mødes til hygge og fællesskab omkring egne håndarbejder. Strikkesalonen er både for nystrikkere, garvede strikkere og alt derimellem. Vi hjælper hinanden med det, vi hver især kan: opskrifter, garntyper, teknikker osv.

Kom alene eller tag vennerne med. Du må selvfølgelig også gerne hækle eller tage andet manuelt håndarbejde med.

Strikkesalonen er gratis og tilmelding ikke nødvendig.

BørneCosmos

Tovholder Lisbeth Lyngsielisbeth@kulturcosmos.dk

Vi er sammen om at skabe kulturelle oplevelser i børnehøjde. Vi har både spændende workshops, teater for børn, børneloppemarked og fællesspisning for familier. ( Se også under Mad og drikke). Har du en god ide eller har lyst til at være med i gruppen, er der plads til flere. 

UdeCosmos

Tovholder Birthe Gottlieb. birthe@kulturcosmos.dk

Vi tager os af det grønne område i forlængelse af CosmosPladsen, hvor der er græs, træer og andre planter.  I skovstykket langs indkørslen fra Tofthøjvej til Cosmos er vi ved at skabe en junglesti med oplevelser.  Gruppen er åben, så har du lyst til at være med til at udvikle det grønne område, er du meget velkommen.

Fællesarrangementer

Cosmos Folkefest – Strikfestival – Halloween – Viby Høstfest

KulturCosmos samarbejder med Roskilde Bibliotekerne om bl.a CosmosFolkefest, Halloween og Strikfestival samt Høstfesten i Viby. I forbindelse med Høstfesten samarbejder vi med Viby Cityforening

Sådan bliver du frivillig hos KulturCosmos

I KulturCosmos er vi omkring 50 frivillige, men der er ofte brug for flere hænder i de forskellige grupper. Så hvis du vil være frivillig sammen med os, kan du kontakte formand Rita Thorsen rita@kulturcosmos.dk eller kasserer Gurli Rasmussen gurli@kulturcosmos.dk

Vi er en del af huset COSMOS

KulturCosmos blev stiftet i september 2012 for at give borgere i Viby og omegn et sted med mulighed for kulturelle oplevelser, kreative aktiviteter og sociale relationer. KulturCosmos flyttede 30. oktober 2021 ind i huset COSMOS, hvor der er bibliotek, borgerservice og Lokalhistorisk arkiv.

COSMOS drives i et samarbejde mellem KulturCosmos og RoskildeBibliotekerne. Den fælles vision er, at COSMOS skal være en kulturel dynamo, der skaber liv og energi i Vibys bymidte. COSMOS skal være et samlingspunkt for alle byens borgere på tværs af alder, baggrund og interesser.

Vores fælles hjemmeside og vores facebookside kan du finde ved at søge på www.vorescosmos.dk og FACEBOOK vorescosmos