Indlæser Begivenheder

Alle begivenheder | Lokalekalender

Vilma

27. oktober Kl. 20:00 22:00

Intimkoncert i Cosmos

VILMA laver dansksproget, nærværende popmusik med håbet om at give lytteren en forudsætning for at bearbejde noget inderligt. Med afsæt i kærligheden til sin opvækst i det vestjyske favner VILMA både magien, det simple og det komplekse i at være et meget følsomt menneske. Hun opfordrer alle til at droppe den ironiske afstand til egne og andres følelser, når de faktisk fortæller noget, der er vigtigt for dem. Noget, musikeren selv har haft svært ved gennem store dele af sit liv.

Måske fordi, der særligt i provinsen ikke er tradition for at tale højt om sine følelser.

Jeg har altid haft meget lyst til at fortælle min familie, hvor meget de betyder for mig, men bare at sige, ”jeg elsker dig,” føles så alvorligt. Den direkte erklæring bliver for meget af det gode, og jeg kommer helt automatisk til at tage afstand til den, selvom jeg virkelig mener den. Det er bare svært at snakke om store følelser, men når livet begynder at gøre ondt, har ethvert menneske brug for at blive hørt – både af sig selv og af andre.

Det seneste år har VILMA markeret sig som en ny lovende liveartist på den danske musikscene – bl.a. som support for Mads Langer, Carl Emil Petersen, Signe Svendsen og Annika Aakjær. Hun har sågar været med Signe Svendsen på tour som en integreret del af musikerens band. Navne som Benjamin Hav, Teitur og Jonah Blacksmith har sendt anerkendende ord VILMAs vej og delt de små covers, hun lavede af deres sange under sit kreative tiltag, karantænecovers. Med sit debutalbum kærlighedserklæringer – produceret i samarbejde med Morten Frost, Markus Artved (Lukas Graham, Patrick Dorgan) og Ole B. Meyer (Pauline, JUNG) – trodser VILMA sin indre følelsesforskrækkede ærkejyde og deler ud fra sit personlige følelseskammer. Her fokuserer hun på kærlighed og de følelser, som hun altid har været bevidst om, men som hun aldrig rigtigt har sagt højt. Første single, ”Jeg savner dig bare, det er alt”, landede i 2021 og hurtigt blev VILMA en stemme for dem, der har svært ved at sætte ord på de mest banale, men betydningsfulde følelser.

Jeg har i skabelsen af mit kærlighedserklærings-projekt fået bearbejdet store dele af min angst. Jeg har haft, hvad jeg bedst kan beskrive som en lidt ’typisk dansk’ tilgang til at snakke om følelser, hvor jeg hellere har villet ignorere dem og ”løbe det væk”, hvis jeg var ked af det. Jeg forstår godt, at man ikke skal dvæle og forsvinde væk i sine følelser, men slet ikke at snakke om dem, gør lige så meget skade, fortæller VILMA.

Albummet består dermed af ærlige fortællinger med udgangspunkt i VILMAs nærmeste relationer og emner, som hun har haft brug for at tale med hver enkelt relation om. Relationer, der strækker over alt fra venner og familie til sig selv og sin hjemstavn. Samtalerne har resulteret i, at VILMA har fundet mere ro i relationerne.

Cosmos drives i et samarbejde mellem Roskilde Bibliotekerne og foreningen KulturCosmos. Dette arrangement præsenteres af KulturCosmos.

Garderoben er gratis og på eget ansvar.

Baren åbner kl. 19.30

Kr175
Søndergade 11
Viby Sj., 4130 Danmark