Indlæser Begivenheder

Alle begivenheder | Lokalekalender

Fernisering: Papirklip inspireret af H. C. Andersen

28. oktober Kl. 11:00 12:00

BilledCosmos har inviteret Ellen Dahm Johansen til at udstille sine mange fine papirklip, der er inspireret af H.C. Andersens eventyr.
Papirklippene kan ses i Caféområdet, Trappereolen og i Værkstedet frem til torsdag 30. november.

Om Ellen Dahm Johansen

Ellen Dahm Johansen, 79, er uddannet som folkeskolelærer og har arbejdet på Peder Syv Skolen i Viby Sj. fra 1975 og indtil sin pension. I løbet af årene har hun på skolen undervist mange elever i bl.a. billedkunst.
”Jeg begyndte tidligt at interessere mig for at arbejde med papir og saks, og med tiden er det blevet til adskillige klip, som jeg har kunnet udstille på biblioteker, hospitaler og arbejdspladser. Jeg indfarver selv mit papir med akvarelfarver eller oliekridt.Til selve klippearbejdet bruger jeg en øjenoperationssaks,” fortæller Ellen Johansen.

Inspireret af H.C. Andersen

I 1990-erne blev Ellen Dahm Johansen vældig optaget af H. C.
Andersen, hans person, hans liv og digtning, og hun fik lyst til at lave nogle papirklip til de eventyr, hun kendte bedst.
”Gennem et par år lavede jeg skitser, indfarvede papir og klippede. Til sidst havde jeg flere færdige, farvede klip. Undervejs fik jeg den ide også at lave mindre, sorte klip til nogle af de eventyr, jeg ikke kendte så godt. Jeg blev færdig med klippene i 2006. De fleste af disse klip bliver nu udstillet i Cosmos.”

Cosmos drives i et samarbejde mellem Roskilde Bibliotekerne og foreningen KulturCosmos. Dette arrangement præsenteres af KulturCosmos.

Gratis
Søndergade 11
Viby Sj., 4130 Danmark